miercuri, 11 august 2010

ciorba de linte (mercimek çorbası)

Cu toate ca in romania nu este f des gatita, pt turci aceasta insa, reprezinta o sursa de energie,lintea fiind bogata in fier,minerale si vitamine!o prepar si eu foarte des dupa reteta soacrei mele.

İngrediente:
-1 pahar de linte
-6 pahare de apa
-1 ceapa
-2 linguri de margarina sau unt(dupa preferinta)
-2 linguri de faina
-1 lingurita de piper rosu macinat


 se spala lintea si se pune intr-o oala la fiert impreuna cu ceapa si cele 6 pahare de apa.se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn.


dupa ce s-a fiert lintea bine bine, se da prin blender impreuna cu ceapa sau in cazul meu, se piseaza cu furculita:).separat intr-o cratita se topeste untul si faina pana se obtine o pasta


se adauga compozitia in oala peste linte, se adauga sare, piper dupa gust si se mai lasa la foc mic 5-10 min.se mai adauga apa daca e nevoie.se serveste cu lamaie si piper rosu


POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu