luni, 16 august 2010

Paste cu rosii si gorgonzola

La cuptor, cu sos, carne,branzeturi sau fructe de mare, pastele sunt preferatele noastre!le gatesc atat de des incat sotul mereu glumeste pe seama mea, spunandu-mi ca sunt specialista si-mi pot deschide linistita un mic restaurant cu specific italienesc :D
Astazi am facut o noua reteta pe care am luat-o din revista Secretele bucatariei.
İngrediente:
-500 de gr paste
-1 catel usturoi
-150 gr smantana
-250 gr rosii cherry
-200 gr branza gorgonzola(sau roquefort)
-sare
-piper


Se fierb pastele in apa cu sare,conform indicatiilor de pe ambalaj.Se amesteca smantana cu usturoiul tocat, 3 linguri din apa in care au fiert pastele, sare si piper dupa gust.


Se taie rosiile jumatati si branza cuburi.Se incinge cuptorul la 200 de grade C, se trec pastele prin jet de apa rece si se scurg.Se aseaza intr-o forma de sufleu unsa si se amesteca impreuna cu rosiile si compozitia de smantana.


Se pune deasupra branza si se coace la cuptor 10-15 min.


Asa arata scoase din cuptor.



Noi le-am servit cu parmezan ras.


Pofta buna!