marți, 31 august 2010

Muschi de vita mediteranean

İngrediente:
-600 gr muschi de vita
-4 linguri ulei
-3 catei usturoi
-1 ceapa mica
-50 gr de pesmet
-50 ml supa de carne sau de legume
-150 ml vin alb
-10 migdale prajite
-salvie(eu n-am pus)
-rozmarin
-sare
-piper


Portionam muschiul de vita, il batem usor cu ciocanul de snitele,fara a-l subtia prea tare.Condimentam cu sare si piper si il asezam intr-o tava.Stropim cu 2 linguri de ulei, adaugam cateii de usturoi in coaja(dar ii spalam bine)supa de carne(in cazul meu de legume), se acopera cu folie de aluminu si il punem la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.


İntoarcem carnea, adaugam vinul si bagam din nou la cuptor, fara folia de aluminiu, inca 15 minute, la foc potrivit.Separat, calim ceapa tocata marunt cu restul de ulei pana incepe sa se ingalbeneasca si adaugam migdalele zdrobite, pesmetul, sare, piper si putin rozmarin uscat.Amestecam si luam de pe foc.


Asezam feliile de carne intr-un vas termorezistent, deasupra fiecarei bucati punem putin din ametecul condimentat, punem si putin din sosul din tava si dam la cuptor pentru 5 minute.


Se serveste cald alaturi de ierburi aromate!