luni, 20 septembrie 2010

Chec cu sos de ciocolata alba(Beyaz çikolata kaplı limonlu kek)

Aveam pofta de chec de ceva vreme si tot cautam o reteta care sa-mi satisfaca gusturile.Am gasit-o in revista Food and Travel si tare mult mi-a placut combinatia cu ciocolata alba si lamaie.A iesit foarte, foarte bun iar sotul m-a intrebat pe cand inca un chec cu multt sos de ciocolata alba!:D

İngrediente:

-65 gr de unt la temperatura camerei
-135 gr zahar brun
-2 oua
-135 gr faina
-1 lingurita praf de copt
-2 lamai

Pentru sos avem nevoie de:
-150 de gr de cioclata alba
-75 ml smantana lichida dulce


Mixam zaharul cu untul!


Adaugam ouale, faina si praful de copt si mixam bine.Separat, spalam lamaile, le stergem bine si le dam pe razatoare


Punem si coaja rasa si sucul de la lamai peste compozitie si amestecam bine.
Tapetam o forma de chec cu hartie de copt, adaugam compozitia peste si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 25 de minute.



Separat, intr-o oala fierbem putin smantana si o adaugam peste bucatile de ciocolata.Amestecam pana se topeste ciocolata.


Dam compozitia la frigider pentru 15 minute.Scoatem chec-ul din cuptor, adaugam peste sosoul de ciocolata si fulgi de ciocolata si servim!