duminică, 19 septembrie 2010

Ghiveci de legume(Güveç)

Eu nu concep ghiveciul fara morcovi si cartofi, dar aici in Turcia nu se adauga aceste legume, asta daca vrem sa pregatim un ghiveci 100% turcesc :).Desi imi place mai mult varianta ,,romaneasca,, cu toate legumele plus carne de pui sau vita si puse la cuptor, va spun sincer ca si aceasta reteta este gustoasa si mai ales foarte usor de pregatit, ceea ce pe mine ma incanta foarte mult tinand cont de faptul ca timpul meu alocat ,,bucataritului,, este cam limitat:(.

İngredinte:
-2 vinete
-3 dovlecei mici
-3 rosii
-1 ardei iute
-2 ardei grasi
-1 ceapa
-2catei de usturoi
-3 pahare de bulion sau rosii la conserva in suc
-o lingura ulei de masline
-sare
-piper rosu macinat


Tocam legumele cuburi si le punem intr-o oala.Adaugam bulionul, uleiul, sare, usturoiul si piperul, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic pana cand legumele sunt gata.NU adaugam apa, legumele vor fierbe in sucul de rosii.


Si asa arata dupa ce e gata!Noi l-am servit cu castraveti murati!Este excelent pentru o zi de post sau pentru atunci cand nu aveti mult timp la dispozitie sa stati prin bucatarie!